Vil du have din højdeskræk fjernet?

Som fobibehandler støder jeg på mange forskellige typer fobier, men en af de mest almindelige er højdeskræk.

En af mine klienter er et godt eksempel på hvordan man via fobibehandling kan afhjælpe højdeskræk.

Min klient kom til behandling i min klinik. Først lød det, som om, han var bange for at gå i biografen, da gulvet skrånede! Han følte det, som om han skulle holde hele biografen oppe, da den ellers ville tippe helt over!

Derfor var manden aldrig i biografen, det var lettere, så skulle man ikke have den angst før og efter og ikke mindst under en sådan biograftur! Familien kunne derfor aldrig følges ad i biografen.

Børnene og konen var efterhånden vant til det, men det føltes alligevel sært, så derfor kom han til min klinik, efter megen overtalelse fra konen!

Højdeskræk/flyskræk drejer sig, som regel, om rigtig mange ting;

  • Man vil helst have kontrol/bestemme over alting.
  • Der skal være ORDEN omkring de fleste mennesker, der har det sådan.
  • Man kan ikke lide lukkede rum, har klaustrofobi.
  • Man kan ikke klare højder, ikke en gang nogle få meter over jorden.

Dette er nogle af de mest gængse ting for mennesker med højdeskræk/flyskræk.

Men det kan dreje sig om flere andre ting. Derfor kan man heller ikke fjerne en sådan angst på en gang, det kræver flere
behandlinger.

Denne mand kom og fortalte, at han ikke turde gå i biografen, men da vi snakkede nærmere ind til problemet, turde han heller ikke flyve, så skulle han og familien på ferie, var det med bus eller tog, til nøds med skib, men helst ville han køre selv, da han så selv kunne bestemme!

Jeg bruger Kinesiologi, visualiseringer og samtaler i mine behandlinger. Så ved denne første behandling tjekkede vi allerførst, hvornår manden var blevet bange for højder. Dernæst hjalp jeg ham med at visualisere denne angst for højder væk. Vi endte op med at han kunne stå op på en stol og NYDE det efter denne behandling. Ved begyndelsen af behandlingen havde jeg foreslået dette, men det kunne slet ikke komme på tale!

Ved næste behandling var der ingen problemer med at stå på stolen igen og manden havde i mellemtiden været i biografen og havde ligefrem nydt det! Den næste udfordring ville bestå i at gå i teatret med konen, da dette gulv jo også skrånede! Men manden var villig til at prøve lidt efter lidt, men ” nu skulle man jo heller ikke forcere noget!”

Ved anden behandling, ca. 4 uger efter første behandling, spurgte jeg, hvad han selv fandt mest presserende.

Denne gang drejede det sig om hans selvværd! Han var en meget forsigtig mand, selvom han umiddelbart godt kunne virke noget frembrusende. Dette var helt klart et skalkeskjul; da han altid havde fået at vide, at han ikke var god nok, dygtig nok osv.

Vi testede os frem til  at problemet især drejede sig om hans far, og derfor var det dette område, vi arbejdede med ved anden behandling.

Ved tredje behandling testede vi lukkede rum. Dette drejede sig igen om faderen. Han havde haft en ide med at låse børnene inde, hvis de ikke opførte sig ordentligt og lyset var ikke tændt, hvis det var om aftenen!

Dette problem fjernede vi herefter, igen ved visualisering og kinesiologisk testning.

Ved 4. behandling drejede det sig om selve det med at skulle ud at flyve; var han klar til, at han ikke kunne have kontrol over flyet? Dette krævede både en 4. og en 5. behandling, men nu planlægger familien både en flyvetur til Disneyland i Paris og en flyvetur til HongKong!!!!

Jeg ville nu mene, at det var en god ide at starte med at flyve en tur til København! Jeg kender en, der har en flyskole og jeg har også tilbudt at tage med på en flytur til København. Det var lidt mere blidt at lægge ud med en kortere tur! Men angsten er tilsyneladende væk, og det er jo det vigtigste.

Det krævede så 5 behandlinger.

Det vil gå for vidt her at fortælle, hvordan den enkelte behandling forløber, derfor har jeg jo kun skrevet, hvad den enkelte behandling gik ud på. Det kan også være, man begynder et andet sted med et andet menneske.

Da vi mennesker ikke er ens, kan man aldrig sige, hvor mange behandlinger, der skal til, men som regel er 4 behandlinger nok.

Læs mere om fobibehandling på bkoudal.dk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *