Hvorfor får man højdeskræk?

Dette kan skyldes rigtig mange ting, man kan på et eller andet tidspunkt være faldet ned af eksempelvis en trappe eller en stige eller i det hele taget “bare” af en eller anden grund blevet bange for at falde.

– Har du prøvet at føle dig syg eller svimmel ved tanken om at skulle gå op på en stige eller f.eks. en udvendig trappe?

– Går du udenom områder og begivenheder, hvor der er fare for, at der kan være tale om at man skulle op i højder?

– Var du klar over, at overvindelse af skræk for højder er noget de fleste aldrig vil få overundet?

– Denne frygt kan have en dramatisk indflydelse på menneskers liv idet de vil prøve at undgå situationer, hvor de kan risikere at skulle op i højder, og dette gælder jo også med hensyn til at skulle ud at flyve, hvilket jo, meget indlysende, kan begrænse mennesker ret kraftigt.

– AT have højdeskræk er, som det fremgår af ovennævnte, en ret invaliderende skræk, men det fleste med denne skræk vil hellere undgå disse situationer, hvor man skal op i højder, end at få løst deres problem.

– Da dette er et meget almindeligt problem, forstår de fleste mennesker det, hvis du fortæller, at du lider af højdsekræk.

– Imidlertid kan det som ung være et ret alvorligt problem at lide af højdeskræk, da det som regel vil være det klogeste at holde skrækken hemmelig overfor kammerater og venner.

Vi ved alle, at at enhver form for svaghed i barndommen kan blive et problem, kammerater og venner let kan finde på at drille med.

– Dette kan være en af grundende til at mange mennesker skjuler deres skræk for højder og aldrig får deres problem løst.

– En af de bedst måder at få løst højdeskrækken på er at anerkende, at du har et problem med højder og dernæst overtale din hjerne til at få løst problemet.

– Mange mennesker med flyskræk vil søge hjælp inden for det “etablerede” system, såsom hypnose, mens andre søger hjælp inden for den “komplementære” behandling, f.eks. med Kinesiologi. Spørg  for eksempel stress- og allergibehandler Betty Koudal.

Ofte kan der vise sig resultater i løbet af ganske få behandlinger.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *